توصیه های مهم برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال
بازار ارزهای دیجیتال بازار بسیار جذابی است و می تواند بسیار پر بازده باشد. اما باید اطلاعات خودتان را در این باره بالا ببرید. اگر بازار را به خوبی نشناسید یا علم کافی در این حوزه نداشته باشید، این بازار می تواند بسیار پر ریسک باشد.
فرض کنید شما یک شرکت واردات و صادرات دارید. یا یک فروشگاه عرضه ی پوشاک. بدیهی است اگر با قوانین بازار خود آشنا نباشید، زمان درست خرید و فروش را ندانید یا کار و بازار را نشناسید، دچار آسیب می شوید.
مشخص است با افزایش آگاهی و شناخت زیر و بم کار، این آسیب ها به حداقل می رسد. برای همین باید بازار را خوب بشناسیم.
قبل از شروع این سوال ها را از خود بپرسید:
- آیا تحمل شرایط پر استرس بازارهای اقتصادی را دارم؟
- آیا می توانم با نوسانات بازار هیجانی تصمیم نگیرم و درست و به جا خرید و فروش کنم؟
- آیا پولی که با آن وارد کار شده ام، سرمایه ی بلا استفاده است یا اگر از دست برود، زندگی من آسیب جدی می بیند؟
حتما باید به این نکات توجه کافی کنیم و خطرات بازار را بشناسیم. اما ریسک های این بازار چیست؟ توجه کنید این ریسک ها چیز عجیبی نیستند. هر بازار اقتصادی مشکلات خودش را دارند و با شناخت آن ها می توانید مشکلات را به حداقل برسانید. پس هدف ما ترساندن شما نیست! بلکه آگاه کردن شما از اتفاقاتی است که باید مراقبشان باشید.
می توانیم این خطرات را به ۷ دسته ی کلی طبقه بندی کنیم.
- نوسانات بازار
- سرقت و کلاهبرداری
- از دست رفتن دارایی ها
- حفظ کیف پول
- مسدودسازی حساب ها
- عدم نقد شوندگی
- حباب قیمت
خوب است به بررسی هر کدام از این ریسک ها بپردازیم.
۱. نوسانات بازار
این بازار، بازار پر نوسانی است. در بازه های کوتاه قیمت بالا و پایین می رود. البته اگر ما آموزش کافی دیده باشیم، و اخبار و تحلیل های درست را پیگیری کنیم، می توانیم از این نوسانات کسب درآمد کنیم. با خرید به موقع و فروش درست این کسب سود حاصل می شود.
۲. سرقت و کلاهبرداری
معمولا اشخاص با امید به سود زیاد، درگیر کلاهبرداری ها می شوند. مثلا به امید چند برابر شدن دارایی خود، سرمایه خود را برای اشخاصی واریز می کنند که کلاهبردار هستند. اعتماد نا به جا و طمع برای پول بیشتر، دلیل این شکل از کلاهبرداری ها است. تا به امروز این شکل از کلاهبرداری به دفعات انجام شده است. حتی در توییتر و یوتیوب!
ضمنا تراکنش های ارزهای دیجیتال قابل بازگشت نیست. یعنی اگر شما به حساب کلاهبرداری بیت کوین واریز کنید، امکان پیگیری برای باز پس گرفتن دارایی خود را ندارید.
۳. از دست رفتن دارایی ها
اگر آموزش های لازم را ندیده باشید و اشتباه ترید کنید، ممکن است سرمایه خود را از دست بدهید. پیشنهاد می کنیم اولا حتما مطالعه کافی در این حوزه داشته باشد. ثانیا سرمایه ی اصلی زندگی خودتان را وارد بازارهای پر ریسک نکنید. هیچ بازار پر ریسکی.
۴. حفظ کیف پول ارز دیجیتال
باید حواستان به اطلاعات کیف پولتان باشد. اگر اطلاعات خود را گم کنید و نسخه ی پشتیبان از آن نداشته باشید، هیچ کس نمی تواند به شما کمک کند. هیچ کس! تاکنون چندین میلیون بیت کوین به دلیل عدم دسترسی به اطلاعات کیف پول برای همیشه معلق مانده اند. درست مثل اینکه شما در یک صندوقچه ی طلا پولی مخفی کنید. جایی چال کنید. و برای همیشه جای آن را فراموش کنید.
۵. مسدود سازی حساب ها
متاسفانه به دلیل تحریم های اقتصادی، بعضی از کیف پول های صرافی های خارجی بدون هیچ اخطاری حساب های ایرانی ها را مسدود کرده اند. باید مراقب باشید که از کیف پول های امن تر استفاده کنید.
۶. عدم نقد شوندگی
گاهی بعضی از افراد روی ارزهای دیجیتال گمنام سرمایه گذاری می کنند. این ارزها برای هر کسی مقبولیت ندارد. گاهی هیچ کس حاضر نیست ارز شما را بخرد. پس باید ارزهایی را خریداری کنید که خرید و فروش می شوند.
در کل مراقب ارزهای گمنام باشید. چرا که امکان دارد این ارزها کلاهبرداری باشند و پس از مدتی کلا ناپدید شوند.
۷. حباب قیمت
گاهی قیمت بعضی ارزها به صورت عجیبی بالا می رود. مثلا چندی پیش قیمت دوج کوین (یکی از ارزهای دیجیتال) طی یک آگهی در شبکه های اجتماعی بالا رفت. اگر سواد کافی برای تشخیص درست خرید و فروش به موقع این ارزها را داشته باشیم، شاید بتوانیم از این اتفاقات سود ببریم. در غیر این صورت ممکن است ارز را با قیمت بالا خریداری کنیم و قیمت آن بسیار پایین تر از آن چیز که خریده اید، باقی بماند.
با ما همراه باشید
نظرات کاربران