وبلاگ خبری و فروشگاهی ساتاپلاس
0

آموزش گام به گام حل مکعب روبیک

بازدید 747

آموزش گام به گام حل مکعب روبیک

امروز در این مقاله قصد داریم به ساده ترین روش ممکن، مکعب روبیک را حل کنیم، در واقع روبیک دونوع دارد که شامل روبیکهای زوج مثل 2*2 و 4*4 و روبیکهای فرد مثل 3*3 و 5*5 است، باماهمراه باشید تا با ساده ترین روش ممکن روبیک را حل کنید.

چگونه مکعب روبیک را حل کنیم؟
روش های زیادی در مورد چگونگی حل مکعب روبیک وجود دارد. همه این روش‌ها سطوح مختلفی از دشواری‌ها را دارند، مردم معمولاً پس از تکمیل اولین چهره در حل مکعب گیر می کنند و پس از آن به کمک نیاز دارند. در مقاله زیر می‌خواهم ساده‌ترین راه حل مکعب روبیک را با استفاده از روش مبتدی به شما نشان دهم.

روش ارائه شده در اینجا مکعب را به لایه‌ها تقسیم می‌کند و می‌توانید هر لایه را با استفاده از یک الگوریتم معین حل کنید و تکه‌های موجود را خراب نکنید.

برای شروع به شما توصیه می کنم که اصطلاحات اصلی مکعب سازی را بخوانید و باید نماد مکعب روبیک را بدانید یعنی حروف در الگوریتم ها به چه معنا هستند:
F: جلو، R: راست، U: بالا، L: چپ، D: پایین.

این جهت‌ها همگی به صورت ساعتگرد هستند اما درصورتیکه جهت‌هایی پادساعتگرد داشته باشیم،‌ در کنار حروف،‌ علامت «’» قرار داده می‌شود. البته توضیح دقیق‌تری را در ادامه متن برای نحوه نام‌گذاری وجوه روبیک ارائه می‌دهیم. به صورت خلاصه و گام به گام، نحوه حل روبیک 3 در 3 را در تصویر زیر مشاهده می‌کنید. با ساتاپلاس همراه باشید.

1. صلیب سفید
بیایید با صورت سفید شروع کنیم. ابتدا باید با توجه به رنگ قسمت های مرکزی کناری یک ضربدر سفید درست کنیم. می توانید بدون خواندن دستورالعمل ها این کار را انجام دهید.

از این مرحله برای آشنایی با پازل استفاده کنید و ببینید بدون کمک تا کجا می توانید پیش بروید. این مرحله نسبتاً بصری است زیرا هیچ قطعه حل شده ای وجود ندارد که مراقب آن باشید. فقط تمرین کنید و به راحتی تسلیم نشوید. سعی کنید لبه های سفید را به جای خود حرکت دهید و لبه های ثابت را خراب نکنید.

در اینجا می توانید با الگوریتم های متحرک در مورد تشکیل یک صلیب سفید کمی کمک بگیرید.

2. گوشه های سفید
در این مرحله باید گوشه های سفید رنگ را مرتب کنیم تا اولین صورت تمام شود. اگر خیلی پیگیر هستید و توانستید بدون کمک صلیب سفید را انجام دهید، می توانید این کار را نیز انجام دهید. اگر حوصله ندارید سرنخی به شما می دهم.

لایه زیرین را بچرخانید تا یکی از گوشه های سفید دقیقاً زیر نقطه ای قرار گیرد که قرار است روی لایه بالایی قرار گیرد. حال یکی از سه الگوریتم را با توجه به جهت قطعه انجام دهید. برچسب سفید در کدام جهت است. اگر گوشه سفید در جایی است که به آن تعلق دارد اما اشتباه شده است، ابتدا باید آن را بیرون بیاورید

3. لایه دوم
تا این مرحله روال کاملاً مستقیم بود، اما از این به بعد باید از الگوریتم‌ها استفاده کنیم. می‌توانیم صورت سفید تکمیل‌شده را فراموش کنیم، بنابراین بیایید مکعب را وارونه کنیم تا روی قسمت حل نشده تمرکز کنیم.

در این مرحله دو لایه اول (F2L) را تکمیل می کنیم. در این مرحله باید از دو الگوریتم متقارن استفاده کنیم. آنها را الگوریتم راست و چپ می نامند. این الگوریتم ها قطعه لبه Up-Front را از لایه بالایی به لایه میانی وارد می کنند در حالی که صفحه سفید حل شده را به هم نمی ریزند.
اگر هیچ یک از قطعات لایه رویی از قبل مانند تصاویر زیر ردیف نشده اند، لایه بالایی را بچرخانید تا جایی که یکی از قطعات لبه در لایه بالایی با یکی از تصاویر زیر مطابقت داشته باشد. سپس الگوریتم تطبیق را برای آن جهت دنبال کنید.

اگر یک قطعه لبه در جای خود در لایه دوم قرار داشته باشد و جهت گیری اشتباه داشته باشد، باید الگوریتم را دو بار اعمال کنیم. ابتدا باید آن را بیرون بیاوریم و یکی دیگر را در جای خود قرار دهیم.

4. صلیب زرد

صلیب بالای زرد
صلیب زرد در بالا
حل آخرین لایه را شروع کنید و یک ضربدر زرد در بالای مکعب ایجاد کنید. فرقی نمی کند که قطعات در محل نهایی خود قرار نگیرند بنابراین مجبور نیستیم به رنگ کناره ها توجه کنیم.

ما می توانیم سه الگوی ممکن را در بالا بدست آوریم. از این الگوریتم برای رفتن از یک حالت به حالت دیگر استفاده کنید:

وقتی یک نقطه می بینید باید الگوریتم را سه بار اعمال کنید. اگر شکل “L” زرد دارید، فقط دو بار مکعب را همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید در دستان خود بگیرید.
در مورد یک خط افقی شما فقط باید یک بار جایگشت را اجرا کنید.

5. لبه های زرد
پس از ساختن صلیب زرد در بالای مکعب، باید تکه های لبه زرد را در محل نهایی خود قرار دهید تا با رنگ قطعات مرکزی کناری مطابقت داشته باشد. لبه های زرد جلو و چپ را با الگوریتم زیر تغییر دهید: (ممکن است با موقعیتی مواجه شوید که مجبور شوید این الگوریتم را بیش از یک بار اعمال کنید)

6. گوشه های زرد رنگ در جای خود

  • گوشه های زرد را جابجا کنید
  • سه قطعه گوشه را تغییر دهید

فقط آخرین گوشه های لایه حل نشده باقی مانده اند. ابتدا باید آنها را به نقطه مناسب برسانیم، بنابراین در این مرحله نگران جهت گیری نباشید.

قطعه ای را پیدا کنید که قبلاً در جای درست قرار دارد، آن را به گوشه سمت راست جلو و بالا منتقل کنید و سپس الگوریتم زیر را اعمال کنید تا سه قطعه اشتباه مشخص شده روی تصویر را تغییر دهید (چرخه کنید).

این کار را دو بار انجام دهید تا چرخش معکوس قطعات انجام شود. اگر هیچ یک از گوشه های زرد در جای درست قرار نگرفت، الگوریتم را یک بار اجرا کنید تا یک قطعه خوب به دست آید.

7. گوشه های زرد را جهت دهید
همه قطعات در جای درست خود هستند، فقط باید گوشه های زرد را جهت دهید تا پازل تمام شود. ثابت شد که این گیج کننده ترین مرحله بود، بنابراین دستورالعمل ها را بخوانید و مراحل را به دقت دنبال کنید. مکعب را با یک گوشه حل نشده در گوشه جلو-راست بالا در دست نگه دارید، سپس الگوریتم زیر را دو یا چهار بار انجام دهید تا آن قطعه خاص به خوبی جهت‌گیری شود:

به نظر می‌رسد که کل مکعب را به هم ریخته‌اید، اما نگران نباشید، وقتی تمام قطعات گوشه‌ای جهت‌گیری شوند، همه چیز درست می‌شود.

فقط لایه بالایی را بچرخانید تا یک قطعه زرد حل نشده دیگر را به گوشه سمت راست جلوی مکعب منتقل کنید و دوباره همان R’ D’ R D را انجام دهید تا این قطعه خاص خوب شود. مراقب باشید دو لایه زیرین را بین الگوریتم ها جابه جا نکنید و هرگز کل مکعب را نچرخانید!

شما خیلی به پایان نزدیک شده اید، پس مراقب باشید زیرا این مرحله در این آموزش است که اکثر مردم در آن گم می شوند. اگر این توضیحات منطقی نیست، چند نمونه را با کلیک کردن در اینجا بررسی کنید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید